Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Φεβρουάριος στο 3ο τμήμα

 Φεβρουάριος

    Το τρίτο και τελευταίο παιδάκι του Χειμώνα έφτασε στο νηπιαγωγείο μας με πολλές εκπλήξεις για όλους μας!!! Πολλές νέες γωνίες έκαναν την εμφάνισή τους όπως:




Παιχνίδι με κρίκους και συγκέντρωση πόντων


Αντιστοίχιση γραμμάτων και λέξεων


Smart Game "Πύργος"


Αναπαραγωγή σχημάτων με ξύλινα χρωματιστά ραβδάκια



Ντόμινο με αριθμούς


Άσκηση λεπτής κινητικότητας με λουλούδια σε κορδόνι


Άσκηση συντονισμού ματιού - χεριού με ψάρεμα




Ενσφηνώματα 
     Το κρύο ήταν έντονο τον Φεβρουάριο και οι μικροί μαθητές μας σκέφτηκαν τις γάτες της αυλής μας και τα πουλάκια που κάθονται στα δέντρα μας και ψάχνουν για τροφή... έτσι φτιάξαμε με ανακυκλώσιμα υλικά ταΐστρες για τα πουλιά και με χαρτόκουτες σπιτάκια για τις γατούλες με τροφή και νερό!












     Στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων στην θεματική ενότητα "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη" δουλέψαμε τον αλληλοσεβασμό και την διαφορετικότητα μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο "Παίζω, παίζεις δε με νοιάζει αν διαφέρεις".  Διαβάσαμε τον Έλμερ και άλλα παραμύθια, δημιουργήσαμε ο καθένας το δικό του διαφορετικό πορτρέτο εμπνευσμένοι από τον ζωγράφο Πικάσο και ένα παλαμόδεντρο έχοντας ζωγραφίσει τον εαυτό μας όπως τον φανταζόμαστε.



















     Μιλήσαμε για τις "Αλκυονίδες Ημέρες" μάθαμε τον μύθο της Αλκυόνας και του Κήυκα και δημιουργήσαμε τις δικές μας Αλκυόνες στην φωλιά τους. Ζωγραφίσαμε τον μύθο της Αλκυόνας και μετρήσαμε θαλασσοπούλια και μάθαμε το σύμβολο του περισσότερα με το κροκοδειλάκι που τρώει πάντα τα περισσότερα!















  Στο τέλος του μήνα μιλήσαμε για την νυφούλα του χειμώνα την τρελή αμυγδαλιά. Μάθαμε τον μύθο της Φυλλίδας και του Δημοφώντα τον ζωγραφίσαμε και χορέψαμε στην αυλή το τραγούδι της! Δοκιμάσαμε σοκολάτα αμυγδάλου, αμυγδαλωτά και αμύγδαλα που μας έφεραν οι φίλοι μας!!! Απαριθμήσαμε μεγάλες και μικρές αμυγδαλιές και κάναμε ζευγάρια τα δέντρα με τον καρπό που παράγουν!




























        Και αυτό το μήνα μας επισκέφθηκε η κυρία Ελένη μαμά της Αρετούσας και υλοποίησε στην τάξη μας πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις... Την ευχαριστούμε πολύ!!!










         

Ραντεβού τον επόμενο Μήνα!!!!





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου