Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Μάρτιος (Τμήμα 2)

Ήρθε επιτέλους η Άνοιξη... με το μήνα Μάρτιο, πρώτο να σέρνει το χορό των λουλουδιών. Ο καιρός αλλάζει, γίνεται πιο ζεστός και τα ¨μαρτάκια¨ έχουν την τιμητική τους, γιατί όπως προστάζει το έθιμο, φορώντας τα δε μας καίει ο ήλιος. Ο Μάρτης όμως είναι ναζιάρης και κάποιες φορές κλαίει, ενώ κάποιες άλλες γελάει!

Επιπλέον, δεν γινόταν να μην κάνουμε αποκριάτικο πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου χορέψαμε μέχρι τελικής πτώσεως, φάγαμε αλλά και παίξαμε τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια. Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα με τα νηστίσιμα φαγητά, όπου φτιάξαμε τους πολύχρωμους χαρταετούς μας. Επίσης, φτιάξαμε με τα χεράκια μας την Κυρά Σαρακοστή από ζύμη, για να μετράμε τις εβδομάδες μέχρι να έρθει το Πάσχα.

Στη συνέχεια, γιορτάσαμε "Τα χελιδονίσματα", φτιάξαμε κατασκευές και τραγουδήσαμε τα κάλαντα της Άνοιξης. Ακολουθεί η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, όπου φτιάξαμε βιτρό με θέμα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και διαβάσαμε το παραμύθι "Τα Ελληνάκια", με αφορμή του οποίου μεταμορφωθήκαμε σε Αμαλίες και Τσολιάδες. Έπειτα, γνωρίσαμε τους ήρωες του '21 και φτιάξαμε τα πορτρέτα τους.

Πήγαμε και εκδρομή στο μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά, αφού πριν μιλήσαμε για τη ζωή και το έργο του. Τέλος, μιλήσαμε για το όμορφο νησί μας, την Κρήτη μας και γνωρίσαμε τα ζώα και τα φυτά του τόπου μας. 














































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου