Τρίτη 19 Απριλίου 2022

 Απρίλιος (Τμήμα 2)

Έφτασε και ο Απρίλιος... με όρεξη για γέλια και αθώα ψεματάκια (πρωταπριλιά). Ακολουθεί η παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου, την οποία τη γιορτάσαμε με την ιστορία "Ο κηπουρός των παραμυθιών¨ και φτιάξαμε το δικό μας πίνακα-κολλάζ για τη συγκεκριμένη ιστορία. Γνωρίσαμε το γράμμα Ββ από τη λέξη ¨Βιβλίο¨. Στη συνέχεια, δεν γινόταν να μην φτιάξουμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες για τα βιβλία μας.

Πήγαμε και εκδρομή στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δούμε από κοντά τα ζώα και τα φυτά της Κρήτης μας. Να σημειωθεί βέβαια πως είχε προηγηθεί το πρόγραμμα ¨Ζώα και φυτά φροντίζω, τον τόπο μου γνωρίζω¨.

Έρχεται όμως και η Πασχαλιά.. με τα κόκκινα τα αυγά! Μάθαμε λοιπόν για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα, αλλά και τα γεγονότα που προηγούνται και έπονται της Σταύρωσης του Χριστού. Διακοσμήσαμε πασχαλινές τσαντούλες και λαμπάδες. Φτιάξαμε πήλινα αβγουλάκια και κάρτες με ευχές για το Πάσχα. Βάψαμε κόκκινα αυγά, αφού πρώτα τα ζωγραφίσαμε με καλλιτεχνία και πολύ προσοχή. Κάναμε και αυγοθήκες για να βάλουμε τα βαμμένα μας αυγά. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τις διακοπές του Πάσχα! Να μην ξεχάσουμε και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών που παίξαμε!

Έπειτα, μάθαμε τον αριθμό 9, μετρήσαμε, τραγουδήσαμε και παίξαμε μαζί του. Τέλος, φτιάξαμε με αλατοζύμη Λαζαράκια και με αφορμή αυτών, μάθαμε το γράμμα Λλ και κάναμε φύλλα εργασίας.

Καλό Πάσχα!!!

και Καλή Ανάσταση!!!

                                       





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου