Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Απρίλιος στο Τμήμα 4

 Καλώς ήρθες, Απρίλιε!

Αρχικά τον μήνα αυτόν καλωσορίσαμε τον μήνα Απρίλιο, το δεύτερο παιδάκι της Άνοιξης. Μιλήσαμε για τον μήνα αυτόν, για τις ονομασίες του και ακούσαμε ένα τραγούδι γι' αυτόν. Μιλήσαμε για το έθιμο της Πρωταπριλιάς, για την προέλευσή του και σκεφτήκαμε τα δικά μας αστεία. Παρακολουθήσαμε τον μύθο του Αισώπου Ο ψεύτης βοσκός και μιλήσαμε για το ηθικό δίδαγμά του.

Ακόμη, τον μήνα αυτόν, ασχοληθήκαμε με τη θεματική των εργαστηρίων δεξιοτήτων Φροντίζω το περιβάλλον και εστιαστήκαμε στα ζώα και στα φυτά του τόπου μας, της Κρήτης μας. Μιλήσαμε αρχικά για την Κρήτη μας. Αναζητήσαμε ακολούθως πληροφορίες ψάχνοντας σε διάφορες πηγές όπως βιβλία, διαδίκτυο κτλ. για τα ζώα της Κρήτης όπως το κρι-κρι, τον φουρόγατο, τον κρητικό ιχνηλάτη, τη χελώνα καρέτα-καρέτα κτλ. και τα γνωρίσαμε. Επιπλέον, αναζητήσαμε πληροφορίες για τα φυτά της Κρήτης όπως για τον δίκταμο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το σταμναγκάθι κτλ. και τα γνωρίσαμε. Φέραμε και φυτά της Κρήτης στην τάξη μας και τα παρατηρήσαμε. Στα πλαίσια του εργαστηρίου αυτού κάναμε και σχετικές κατασκευές όπως φτιάξαμε τη χελώνα καρέτα-καρέτα, δημιουργήσαμε την Κρήτη και κολλήσαμε ζώα που ζουν σ' αυτήν. Πραγματοποιήσαμε και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.





Επίσης, τον μήνα αυτόν μιλήσαμε για τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Πάσχα. Μέσω εικόνων, βιβλίων και εκπαιδευτικών βίντεο γνωρίσαμε τη ζωή του Χριστού μετά τη Γέννησή Του, θαύματα που έκανε όπως η Ανάσταση του Λαζάρου και μιλήσαμε ακολούθως για τα γεγονότα από την Κυριακή των Βαϊων έως την Κυριακή του Πάσχα καθώς και για τα έθιμα των ημερών εκείνων. Ακόμη, παρακολουθήσαμε πασχαλινά παραμύθια όπως Το Πάσχα του Πασχάλη, Το Πάσχα της νόνας Χελώνας κ.ά.. Βάψαμε τα πασχαλινά αβγά μας, παίξαμε πασχαλινά παιχνίδια (π.χ. παιχνίδια με πασχαλινά αβγά κτλ.) και κάναμε διάφορες πασχαλινές κατασκευές.






Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα με υγεία!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου