Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Απρίλιος στο 3ο τμήμα

 Απρίλιος

     Υποδεχθήκαμε το δεύτερο παιδάκι της Άνοιξης, τον Απρίλιο, γιορτάζοντας τον καλό καιρό λέγοντας την πρώτη του μέρα πολλά αστεία και αθώα ψεματάκια σαν τον Πινόκιο!

Απρίλιος – Fidelia Bridges – 1876


     Η κυρία Κάλλια μαμά του Γιώργου μας βοήθησε να φυτέψουμε φράουλες στην αυλή του νηπιαγωγείου μας. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου τις αγόρασε ενώ οι μικροί μαθητές μας τις φύτεψαν, τις ποτίζουν, τις φροντίζουν και ανυπομονούμε να γευτούμε τις πρώτες φραουλίτσες μας!!! 







      Στην συνέχεια μιλήσαμε για την γιορτή του Πάσχα, μάθαμε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και ένα εργαστήρι κατασκευών στήθηκε στην τάξη μας! Φτιάξαμε πασχαλινή κάρτα για να ανταλλάξουμε ευχές, Λαζαράκια από ζυμάρι, αυγοθήκες και βάψαμε αυγά με λαδοπαστέλ και χρώμα από χαρτί γκοφρέ. Μάθαμε το γράμμα Λ λ όπως Λάζαρος και τον αριθμό 9 μετρώντας αυγά! Με την κυρία Βασιλεία στο μάθημα των αγγλικών κάναμε ένα Πασχαλινό έθιμο από την Αμερική που λέγεται "Easter egg hunting"  βγήκαμε στον κήπο του νηπιαγωγείου μας και βρήκαμε σοκολατένια αυγά που μας έκρυψε ο Easter bunny (πασχαλινός λαγός). Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Κάλλια και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας, για τα όμορφα σοκολατένια αυγά που μας πρόσφεραν για να βάλουμε στο πασχαλινό μας καλαθάκι.


























    Στην δράση μας "Παρασκευή ας διαβάσουμε μαζί" με την κυρία Ελένη μαμά της Αρετούσας διαβάσαμε το υπέροχο παραμύθι "Ωχ Πρασίνισα", φτιάξαμε το δικό μας μαγικό φίλτρο Αντιζήλιας το οποίο φορέσαμε σαν φυλαχτό στο λαιμό μας, ενώ δημιουργήσαμε το δικό μας παραμύθι με τους αγαπημένους μας ήρωες παραμυθιών.













     Με αφορμή το πρόγραμμα "Ζώα και φυτά φροντίζω, τον τόπο μου γνωρίζω" οργανώσαμε επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και έναν περίπατο στο δασάκι στο Φουρνί.  Στο ΜΦΙ  η χελώνα Πισπιστρέλους και η νυχτερίδα Μαυρέμις μας έδειξαν υπέροχα ζώα και φυτά του τόπου μας!  Ενώ την Κυριακή στις 10 Απριλίου στο δασάκι στο Φουρνί οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας και οι μαθητές μας με τις οικογένειές τους είδαν, μύρισαν και άγγιξαν έντομα, πουλιά και φυτά. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς για την συμμετοχή τους αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή!






















































Καλό Πάσχα!!!
Ραντεβού τον Μάιο!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου