Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ιούνιος στο 1ο τμήμα

Καλώς ήρθες όμορφο μας καλοκαίρι!! Αφού συζητήσαμε για το καλοκαίρι και τι μας φέρνει στο μυαλό, παρακολουθήσαμε το παραμύθι σε ψηφιακή μορφή " Ο Τριγωνοψαρούλης εναντίον μεγάλου καρχαρία". Αφού το παρακολουθήσαμε, συζητήσαμε για τους ήρωες και τη συμπεριφορά τους, κάναμε αναδιήγηση και προτείναμε ένα διαφορετικό τέλος.


Κατά τις ελεύθερες δραστηριότητες, φτιάξαμε πύργους με τα τουβλάκια ...


και παίξαμε πικ νικ στην τάξη μας ενώ φανταστήκαμε ότι βρισκόμαστε στην εξοχή 


Με αφορμή τον ξιφία που είχαμε συνάντηση σε προηγούμενο παραμύθι, γνωρίσαμε το γραμματάκι Ξ, ξ, είδαμε το βίντεο για να καταλάβουμε με ποιο τρόπο γράφεται και λέξεις που ξεκινούν από ξ.


Ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες στον πίνακα, βρίσκοντας και κυκλώνοντας το γραμματάκι και γράψαμε και το κεφαλαίο και το μικρό ένας ένας με τη σειρά.




Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να γράψουμε το γράμμα σε χαρτί και ολοκληρώσαμε τι φύλλο εργασίας μας με επιτυχία, τόσο τα νήπια όσο και τα προνήπια.


Έχοντας όλοι καλοκαιρινή διάθεση και όρεξη, κάναμε ένα μικρό πάρτυ, ήπιαμε πορτοκαλάδα και κεραστήκαμε παγωτίνι βλέποντας την αγαπημένη μας ταινία " Ψάχνωντας τον Νέμο".


Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το 37ο Δημοτικό σχολείο, γνωρίσαμε τους χώρους και τις αίθουσες και ψωνίσαμε σα μεγάλα παιδιά από το κυλικείο του σχολείου. Μπήκαμε σε μια αίθουσα της πρώτης και την παρατηρήσαμε ώστε να εντοπίσουμε κοινά και διαφορετικά σημεία σε σχέση με την αίθουσα του νηπιαγωγείου μας. 


Η χαρά μας δεν μπορεί να κρυφτεί, ειδικά όταν καθίσαμε στα θρανία! Τα χαμόγελα μας ήταν τεράστια!! Τι όμορφα που ήταν! 


Μικροί και μεγάλοι, με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Erasmus είχαμε την ευκαιρία με την υπέροχη ξεναγό και μαμά μας να περιηγηθούμε στο παλιό παλάτι της Κνωσού, να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα και να ξεναγήσουμε τους εταίρους μας ! Ήμασταν υπέροχη ομάδα και μας άρεσε πολύ το παλάτι και το τοπίο που βρίσκεται γύρω του.



Επειδή κατά την ξενάγηση ζεσταθήκαμε λιγάκι, δε χάσαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω σε ένα μαγικό και γεμάτο παιχνίδια πάρκο. Το διασκεδάσαμε πολύ και αυτό άλλωστε φαίνεται !



Δε θα μπορούσε η σχολική μας χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς μπουγέλωμα! Φορέσαμε τα πιο όμορφα και ζουζουνιάρικα μαγιό που έχετε δει και ετοιμαστήκαμε για παιχνίδια. 



Χωριστήκαμε σε ομάδες, φτιάξαμε διαδρομές για να δούμε ποια ομάδα θα γεμίσει πρώτη την πισίνα! Τελικά ο αγώνας έληξε με ισοπαλία καθώς όλοι τα πήγαμε εξαιρετικά, σαν κανονικοί survivors!





Της διαδρομές και τα παιχνίδια με νερό ακολούθησε το πιο καταπληκτικό μπουγέλο που έχετε δει. Φωτογραφικά ντοκουμέντα δεν υπάρχουν καθώς νηπιαγωγοί και μαθητές γίναμε σα βρεγμένες γάτες! Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, περάσαμε υπέροχα!

Μια υπέροχη χρονιά έκλεισε, με γέλια, χαρές, λύπες, συγκίνηση μα πιο πολύ με περηφάνια! Περηφάνια για το τι κατάφερες, για το τι έμαθες, περηφάνια για σένα, για μας, για τους γονείς σου. Αγαπημένα παιδιά ανοίξτε τα φτερά σας και μην κοιτάξετε πίσω ! Πετάξτε!
Ραντεβού το Σεπτέμβρη❤







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου