Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ιούνιος στο Τμήμα 4

 

Καλώς ήρθες, Ιούνιε!

Αρχικά, τον μήνα αυτόν, καλωσορίσαμε τον μήνα Ιούνιο και μαζί του το Καλοκαίρι. Μιλήσαμε για τον Ιούνιο, τον μήνα κατά τον οποίο κλείνουν και τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Γνωρίσαμε ονομασίες του μήνα αυτού, ακούσαμε ένα τραγούδι γι’ αυτόν και ζωγραφίσαμε τον Ιούνιο όπως τον φανταζόμασταν.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, μιλήσαμε για το περιβάλλον μας και για το τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να το προστατεύσουμε. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για την προστασία του περιβάλλοντος και διαβάσαμε σχετικά παραμύθια.

Ακόμη, τον μήνα αυτόν, μιλήσαμε για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε, για το Καλοκαίρι. Μέσω εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο γνωρίσαμε την εποχή αυτή, όπως το τι κάνουμε συνήθως το καλοκαίρι, τι ρούχα φοράμε, τι παίρνουμε μαζί μας στην παραλία κτλ.. Κάναμε καλοκαιρινές κατασκευές και τραγουδήσαμε παιδικά καλοκαιρινά τραγούδια.


Τέλος, αυτόν τον μήνα, μιλήσαμε για τη θάλασσα, τι είναι, τι μας προσφέρει κτλ.. Γνωρίσαμε μέσω εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο τα ψάρια και τα ζώα που ζουν σ’ αυτήν. Ζωγραφίσαμε ψάρια και ζώα της θάλασσας και κάναμε σχετικές κατασκευές. Διαβάσαμε σχετικούς μύθους και τραγουδήσαμε σχετικά τραγούδια. Πραγματοποιήσαμε, επιπλέον, εκπαιδευτική εκδρομή στο Ενυδρείο Κρήτης στις Γούβες.


Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου