Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ιούνιος στο 3ο τμήμα

 Ιούνιος


Αrt nouveau ημερολόγιο 1896, Γαλλοελβετού εικονογράφου Eugène Grasset, "Η ωραία κηπουρός"

     Το καλοκαίρι έφτασε και για να γνωρίσουμε τους καρπούς του δοκιμάσαμε τα καλοκαιρινά φρούτα. Οι γονείς έφεραν καρπούζια, πεπόνια, φράουλες κεράσια και μούρα, μαζευτήκαμε όλοι στην αυλή μας για να τα γευτούμε ακούγοντας καλοκαιρινή μουσική!



    Στην συνέχεια υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας 18 εταίρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούμε. Κατασκευάσαμε τις σημαίες τους με διάφορα υλικά και τους υποδεχθήκαμε τραγουδώντας στην αυλή του νηπιαγωγείου μας. Επισκέφτηκαν το κάθε τμήμα ξεχωριστά και παρατήρησαν τον τρόπο διδασκαλίας μας και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.




















    Επισκεφτήκαμε το 37ο Δημοτικό Σχολείο και παρατηρήσαμε την έκθεση των  μαθητών στα εικαστικά με αφορμή τους ζωγράφους Φασιανό και Matisse. Έτσι εμπνευστήκαμε και εμείς και δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα τέχνης με την τεχνική του κολλάζ.













    Την τελευταία Παρασκευή της σχολικής χρονιάς επισκφτήκαμε το Ενυδρείο Κρήτης. Ξεναγηθήκαμε στον χώρο του ενυδρείου, παρατηρήσαμε τα διάφορα ψάρια, εντοπίσαμε χταπόδια, αστερίες, σαλάχια, χέλια, μέδουσες κ.α. είδαμε πως γενάνε οι χελώνες, ενώ παρατηρήσαμε ένα δύτη που καθάριζε τις δεξαμενές. Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς του συμμαθητή μας από το 5ο τμήμα Αχιλλέα που μας φιλοξένησαν στο μαγαζί τους πάνω στην θάλασσα για να χαλαρώσουμε και να φάμε το δεκατιανό μας.





























    Τελευταία ημέρα στο νηπιαγωγείο χορέψαμε στην αυλή, παίξαμε παιχνίδια με νερό και μπουγέλο!!! Μικροί και μεγάλοι παίξαμε, τρέξαμε, γελάσαμε φάγαμε παγωτό και παίξαμε με σαπουνόφουσκες. Έτσι αποχαιρετήσαμε το νηπιαγωγείο γεμάτοι γλύκα και χαρά!!!







Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνεργασία που είχαμε όλη την σχολική χρονιά!
Ευχομαι να έχετε όλοι ένα όμορφο και ανέμελο καλοκαίρι!
Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου