Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

2η Κινητικότητα των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους+ ΚΑ229 «A Mi meséink» 2020-1-HU01-KA229-078644_5 στο Ηράκλειο

 

                                       

60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

2η Κινητικότητα  των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους+ ΚΑ229 «A Mi meséink» 2020-1-HU01-KA229-078644_5 στο Ηράκλειο


Από την 7η  έως την 10η Ιουνίου, υλοποιήθηκε η δεύτερη οργανωμένη  κινητικότητα για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus + ΚΑ229  “A Mi meséink” στο Ηράκλειο. Το 60ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου υποδέχθηκε 18 εταίρους από Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ισπανία.

Την πρώτη μέρα, τα παιδιά τους υποδέχθηκαν με τραγούδια και σημαίες από όλες τις χώρες – εταίρους. Στον καθένα τους δόθηκε ατομικό δώρο που περιείχε προϊόντα του τόπου μας. Κατόπιν, οι εταίροι παρακολούθησαν δραστηριότητες και το καθημερινό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάγνωση παραμυθιού και την περεταίρω ανάπτυξή του, αφού αυτό είναι το θέμα του προγράμματός μας. Μετά το γεύμα, συζητήσαμε για τη χρήση ποδιάς και μαξιλαριού ως μέσα αφήγησης παραμυθιού.

Το απόγευμα περπατήσαμε και τους ξεναγήσαμε στα ενετικά τείχη.

Τη δεύτερη μέρα πήραν μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου και 2ου τμήματος στην Κνωσό. Μετά, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Και στα δύο μέρη, μας ξενάγησε η κα. Μαρία Σκουβάκη, μητέρα μαθητή μας. Το απόγευμα πήγαμε στο κάστρο «Rocca al Mare».

Την τρίτη μέρα, διοργανώσαμε θεατρικό παιχνίδι στο σχολείο. Ακολούθησε συζήτηση για την πρόοδο του προγράμματος και οργανώσαμε τις κινητικότητες και δραστηριότητες του επόμενου χρόνου. Το απόγευμα έλαβαν μέρος στη γιορτή που διοργανώσαμε στην αυλή του 37ου Δημοτικού Σχολείου. Χόρεψαν με τα παιδιά και παρακολούθησαν τους χορευτές του συγκροτήματος Παπαδόκωστα να χορεύουν κρητικούς χορούς υπό τον ήχο της λύρας του Νίκου Καστελλάκη. Μας έδειξαν δικούς τους χορούς και διασκέδασαν παρέα με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Την τελευταία μέρα, πήγαν με τα τμήματα 3,4,και 5 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θαλασσόκοσμο. Το μεσημέρι τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στη Λότζια η αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Στέλλα Αρχοντάκη.

 Η κινητικότητα τελείωσε με  δείπνο και χορό.

Οι εταίροι μας έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, τη συνεργασία σχολείου- οικογένειας και από τη δουλειά μας. Παραβλέποντας τις υποδομές, εστίασαν και επαίνεσαν αυτό που έχει σημασία: τη σχέση παιδιών-νηπιαγωγού-οικογένειας και τη δουλειά που κάνουμε. 













Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της κινητικότητας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων που πρόσφερε τα σουβλάκια και προσωπική εργασία τη βραδιά της γιορτής, τον κο. Καστελλάκη που έπαιξε λύρα με το συγκρότημά του και μας έφερε τους χορευτές από το σύλλογο Παπαδόκωστα, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του 37ου Δημοτικού Σχολείου που μας παραχώρησε το χώρο και βοήθησε στη διοργάνωση της γιορτής, την κα. Μαρία Σκουβάκη που μας ξενάγησε στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον κο. Λυραράκη που πρόσφερε κρασιά για τα δώρα των εταίρων.                         

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια

Αμαλία Σηφάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου