Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

 Μάϊος (Τμήμα 2)

Έφτασε και ο μήνας Μάϊος, ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης. Άρχισε να μυρίζει καλοκαίρι. Αλλά ας μην βιαζόμαστε... 

Αυτόν τον μήνα λοιπόν, αφού αρχικά διηγηθήκαμε, έπειτα ζωγραφίσαμε τις Πασχαλινές μας αναμνήσεις, φτιάχνοντας το άλμπουμ των πασχαλινών μας διακοπών. Στη συνέχεια, με αφορμή της αργία της Πρωτομαγιάς, γνωρίσαμε αρκετά είδη λουλουδιών, κατασκευάσαμε στεφάνια με χάρτινα λουλούδια, φτιάξαμε πίνακες ζωγραφικής με ανθισμένα μπουκέτα, κάναμε κολλάζ και παίξαμε παιχνίδια με το όμορφο αυτό θέμα, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα Λουλούδια. Επίσης, μιλήσαμε, γνωρίσαμε, τραγουδήσαμε και ζωγραφίσαμε για μερικά έντομα, όπως την όμορφη πεταλούδα και την εργατική μέλισσα.

Έπειτα, ακολούθησε η γιορτή της Μητέρας, που την γιορτάσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό και κάνοντας πολλές προετοιμασίες, ώστε να ετοιμάσουμε δώρα για τις αγαπημένες μας μαμάδες!!!

Ακολουθεί το Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο "Μικροί επιστήμονες και ανακύκλωση", όπου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μαθαίνουμε για την ανακύκλωση. Επίσης, ταξινομήσαμε τα ανακυκλώσιμα υλικά σε κατηγορίες ανάλογα το υλικό τους και με αυτά κατασκευάσαμε το μοναδικό ρομπότ μας, τον Μάικ τον Recycle. Επιπλέον, βραβευτήκαμε με το μετάλλιο της ανακύκλωσης, για τη συμβολή μας στη διάσωση του πλανήτη μας.

Τέλος, αναφερθήκαμε στο Μινωικό πολιτισμό, που άνθισε στην Κρήτη, την περίοδο που βασίλευε ο μυθικός Μίνωας. Γνωρίσαμε μέσω βίντεο και βιβλίων για την καθημερινή ζωή τους, τη θρησκεία, τη γραφή και την τέχνη τους. Αναπαραστήσαμε την ιστορία του Θησέα και της Αριάδνης, ζωγραφίσαμε τις δικές μας τοιχογραφίες με θαλασσινά θέματα και γράψαμε το δικό μας δίσκο της Φαιστού.










































                                       










                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου